fredag 1 oktober 2010

Många händelser samtidigt

I sommras åkte vi förbi Gysinge och passade då på att köpa fönsterglas till vår veranda. De glas som sitter i nu är skrapade och behöver bytas ut. Men eftersom vi inte hade några mått på fönstren med oss då vi åkte igenom Gysinge, så blev det naturligvis fel. Vi kom hem med för lite fönsterglas. Eftersom vi har ett gammalt hus så duger det inte med vilket glas som hellst, utan det skall vara från rätt tid.
I onsdags hade vi tid att åka upp till Gysinge för att byta och få tillskurna glas för varje fönsteruta. Det blir dyra fönster! Så här kan man ju inte hålla på!

I går var min bror Kent och jag till Dunker och Malmköping för att leta efter torpgrunder till de torp våra förfäder bott i. Det var ingen lyckosam resa eftersom vi egentligen inte hittade varken Tallbacken, Stora Picket eller Björndamms krog. Vad hjälper det med kordinater och GPS om man ändå inte finner något? Men vi ger inte upp! I vår innan alla brännässlor växer till så åker i på en ny tur. Vi vet ju var torpen låg, men vi httade inga spår efter dem. Men det måste ju finnas, så det är bara att leta.

Kent skulle hjälpa oss att ta ner vår flaggstång som ser förfärlig ut. Och den kom ner med ett brak. Den var mycket tyngre än vi räknat med. Så nu blir det att istället för att måla den och hissa upp den igen såga itu den och skicka den till tippen. Hur bar man sig åt för att få upp denna tunga koloss rakt upp i luften? Vi får klara oss utan flaggstång. Det blir svårt för NilsErik som vill flagga första maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar